Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A zsírégetés mestere – köménytea
  2024-03-22 23:33:09, péntek
 
 



A köményt minden magyar ember ismeri, hiszen a magyar konyha egyik alapfűszere. Sokféle étellel alkot remek összhangot, és nagyon sokféle előnnyel is bír az egészségünkre nézve.

A gyógynövény olyan bioaktív összetevőket tartalmaz, mint például fenolok, terpének és flavonoidok. A köménynek kiemelkedőek az antibakteriális, az antioxidáns, a gombaellenes és a gyulladáscsökkentő hatásai.

Kiváló forrása a tápanyagoknak, azaz a vitaminoknak és az ásványi anyagoknak, amelyek a következők: vas, magnézium, kalcium, foszfor, E-, A-, C-, B6- és K-vitamin, tiamin, niacin és béta-karotin. A kömény túlnyomórészt olyan zsírokból áll, amelyek elősegítik az érrendszer egészségének fenntartását. Fehérjékben is bővelkedik, ez pedig létfontosságú az izomszerkezet megőrzésének szempontjából.

A kömény rendszeres fogyasztásával mérsékelhetjük a cukorbetegség kialakulásának a kockázatait, ugyanis csökkenti a vércukorszintet. Ennek hatására nemcsak a cukorbetegség esélye minimalizálódik, de a testsúly is csökken. Ha nem hízunk el, akkor is csökken ennek a krónikus betegségnek az esélye. A gyógynövény csökkenti a zsírsejtek számát, illetve a koleszterinszintet és a trigliceridszintet is.

A kömény tehát nemcsak a zsírszintet, hanem a koleszterinszintet is szabályozni tudja. Javítja mind a HDL-, mind az LDL-koleszterin, illetve a triglicerid szintjét, és eredményesen minimalizálja az elhízással összefüggő szívbetegségeket.

A kömény akkor is nagyon hasznos lehet, ha valamilyen emésztési panaszunk van. Nemcsak gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, hanem serkenteni tudja az emésztőenzimek aktivitását is, és ezzel az egész emésztési folyamatot képes javítani. Ezen kívül segít megnövelni az epe szekrécióját is, ezzel a hatással pedig segíti a bélben a zsírok megemésztését és a tápanyagok kellő hasznosulását. A kömény csökkenti a gázképződést, megakadályozza a puffadást, a savas reflux kialakulását és a gyomorégést is.

A kömény javítja az emésztést, küzd a fokozott gázképződés és a gyulladás ellen, ami végül jobb tápanyag-felszívódáshoz és kielégítőbb táplálékfelvételhez vezethet. Ez azonban nem egyenlő a hízással, hiszen a felszívódott tápanyagok is biztosítják a testsúlycsökkenést.

Magnéziumot és nátriumot is tartalmaz, melyek serkentik a gyomrot, és csökkentik a gyulladást. Mivel segíti az emésztést, így a fogyást is elősegíti. Hogyan? Jobb lesz a tápanyag-felszívódás, ezáltal az emésztés, ami pedig egészségesebb anyagcseréhez vezethet.

A kömény sok vasat is tartalmaz, amely a testünk egyik legfontosabb eleme. A vas felelős a hemoglobin kialakulásáért, amely oxigént szállít a vérünkben a tüdőből és más szervekből. A vas közvetlen kapcsolatban áll a fogyással és természetesen az energiaszinttel is.

Egy tanulmány pedig arról számolt be, hogy azok a személyek, akik irritábilisbél-szindrómában szenvednek és legalább két hétig kúraszerűen fogyasztják a köménymagteát, azt vehetik észre, hogy a tüneteik fokozatosan megszűnnek. A köményből készült tea csökkenti a puffadást, az emésztési zavarokat, a hányingert és a fájdalmas székletürítést is. Érdemes tehát a teát rendszeresen beiktatni a mindennapjainkba.

A köményből készíthetünk teát, de el is rágcsálhatunk néhány szemet, mert így is eredményezhet testsúlycsökkenést. A kömény fogyasztása mindenképpen körültekintést igényel cukorbetegeknél, ugyanis leviszi a vércukorszintet. Mivel hígítja a vért, ezért véralvadási problémákkal küzdők csak orvosi konzultációt követően fogyasszák.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Diéták és fogyókúrák  
Címkék: mindennapjainkba, szívbetegségeket, energiaszinttel, vércukorszintet, antibakteriális, minimalizálódik, cukorbetegeknél, felszívódáshoz, körültekintést, fogyasztásával, mérsékelhetjük, székletürítést, irritábilisbél, megakadályozza, kialakulásáért, emésztőenzimek, kialakulásának, rágcsálhatunk, cukorbetegség, hasznosulását, természetesen, anyagcseréhez, egészségesebb, izomszerkezet, megemésztését, létfontosságú, köménymagteát, tápanyagoknak, minimalizálja, eredményezhet, egészségünkre, szempontjából, túlnyomórészt, mindenképpen, vitaminoknak, fenntartását, köményt minden, magyar konyha, egészségünkre nézve, gyógynövény olyan, köménynek kiemelkedőek, ásványi anyagoknak, kömény túlnyomórészt, érrendszer egészségének, izomszerkezet megőrzésének, kömény rendszeres, cukorbetegség kialakulásának, cukorbetegség esélye, krónikus betegségnek, gyógynövény csökkenti, zsírsejtek számát, kömény tehát,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Idő  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Png nő  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Png kutya  Alázat  Ami embereknek lehetetlen, az...  A Megváltó szolgálatában  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Hiányzik  Akarat  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Mindig jusson idő nevetni  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Nagyi telefonál  A másik dolog,  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Idő  képre írva  Alázat  Facebookon kaptam Krisztinától  Png nő  Facebookon kaptam  Png fotel  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A sors  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Reggel van  Png rózsa csokor  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Az engedelmesség miért nem vál...  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Rátalálsz  Kövesd a cowboyt!  Soha ne kedvezz...  Paul David Tripp Április 20  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Örülök, hogy látlak!  Makszim Gorkij gondolata  Garai Gábor - Takarítás  Az engedelmesség miért nem vál...  Png kutya  Boldog születésnapot a ma ünne...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Erdőn  Bounty krémes  Png nő  Kerüld el az evangélium örömén...  Adakozás  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Nem méltó hozzád  Akarat  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Hazára minden embernek szükség...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Esti kép  Alázat  Akarat  Facebookon kaptam Krisztinától  képre írva  Paul David Tripp Április 21  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Irgalom és ítélet 
Bejegyzés Címkék
köményt minden, magyar konyha, egészségünkre nézve, gyógynövény olyan, köménynek kiemelkedőek, ásványi anyagoknak, kömény túlnyomórészt, érrendszer egészségének, izomszerkezet megőrzésének, kömény rendszeres, cukorbetegség kialakulásának, cukorbetegség esélye, krónikus betegségnek, gyógynövény csökkenti, zsírsejtek számát, kömény tehát, triglicerid szintjét, elhízással összefüggő, kömény akkor, emésztőenzimek aktivitását, egész emésztési, hatással pedig, zsírok megemésztését, tápanyagok kellő, kömény csökkenti, savas reflux, kömény javítja, fokozott gázképződés, gyulladás ellen, felszívódott tápanyagok, testünk egyik, hemoglobin kialakulásáért, tanulmány pedig, tüneteik fokozatosan, köményből készült, emésztési zavarokat, fájdalmas székletürítést, teát rendszeresen, köményből készíthetünk, kömény fogyasztása, mindennapjainkba, szívbetegségeket, energiaszinttel, vércukorszintet, antibakteriális, minimalizálódik, cukorbetegeknél, felszívódáshoz, körültekintést, fogyasztásával, mérsékelhetjük, székletürítést, irritábilisbél, megakadályozza, kialakulásáért, emésztőenzimek, kialakulásának, rágcsálhatunk, cukorbetegség, hasznosulását, természetesen, anyagcseréhez, egészségesebb, izomszerkezet, megemésztését, létfontosságú, köménymagteát, tápanyagoknak, minimalizálja, eredményezhet, egészségünkre, szempontjából, túlnyomórészt, mindenképpen, vitaminoknak, fenntartását, szekrécióját, kapcsolatban, kialakulását, legfontosabb, felszívódott, egészségének, problémákkal, készíthetünk, szindrómában, kiemelkedőek, gázképződést, rendszeresen, eredményesen, megőrzésének, konzultációt, összetevőket, gombaellenes, betegségnek, kúraszerűen, kockázatait, fogyasztják, fokozatosan, fehérjékben, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2173
  • e Hét: 27064
  • e Hónap: 58550
  • e Év: 263251
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.